The Silent Movie Project

Pianoconcert met de beste zwijgende Laurel & Hardy films.

Op zondag 24 april 2022 wordt in de INGzaal van het theater Heerlen een unieke theater- en bioscoopervaring gepresenteerd, die je mee terug neemt in de tijd van de zwijgende film. The Silent Movie Projectspeelt en toont in het pianoconcert Laurel & Hardy een selectie van de beste zwigende films met ‘De Dikke en De Dunne’ in de hoofdrol.

In 1929 is de carrière van Stan Laurel en Oliver Hardy op zijn hoogtepunt. Met een grote lach komt het duo in halsbrekende situaties terecht; overal waar zij langskomen maken zij er een puinhoop van. De clou van de scènes zie je van verre aankomen. Maar, door de perfecte timing van Stan Laurel en de briljante mimiek van Oliver Hardy is een bulderende lach niet te onderdrukken. Vergeet ook niet de impact van de bijbehorende muziek. Componist Stephan Graf v. Bothmer wist met zijn spel, vanachter zijn vleugel of orgel, de zaalsfeer perfect in balans met de film te brengen. Meer dan 1.000 films heeft hij begeleid, waaronder klassiekers als Metropolis en Nosferatu en andere komedies van o.a. Harold Lloyd en Buster Keaton. In The Silent Movie Project versterkt zijn muziek de onvergetelijke avonturen van Laurel & Hardy.

Verplaatsing – De oorspronkelijke datum van deze voorstelling was 11 april 2021, maar door de Covid-19 ontwikkelingen is de voorstelling verplaatst naar de bovenstaande datum. Voor meer informatie en het reserveren van kaarten kunt u terecht via onderstaande link. The Silent Movie Project: Laurel & Hardy – Parkstad Limburg Theaters (plt.nl)


Reacties

The Silent Movie Project — 1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *