Triest: Conferentieoord ‘Abdij Rolduc’ is failliet

De onderneming die de horeca van de abdij Rolduc in Kerkrade exploiteerde, is failliet verklaard. Vijenzestig mensen zijn daardoor zonder werk. De horeca omvat het restaurant, de kelderbars, het hotel (160 kamers!) en de conferentieruimten. Dit is natuurlijk een direct gevolg van de coronacrisis.

Triest. De Perfect Day Tent heeft fantastisch mooie herinneringen aan dit conferentieoord. Tussen 1993 en 2011 hebben we er vijf Europese Conventies van de Sons of the Desert georganiseerd en nog dit jaar moest een Perfect Weekend in Rolduc worden afgelast omdat het hotel en het restaurant gedwongen waren te sluiten.

De eigenaar van het omvangrijke complex is het Bisschoppelijk Centrum Rolduc, dat door het Rijk wordt gesubsidieerd, want de adbij is een Nationaal Monument. Daar verandert (voorlopig?) niets aan.

Laten we hopen dat er snel weer horeca mogelijk zal zijn, maar of daar in de nabije toekomst gegadigden voor zijn lijkt heel ongewis.

De Perfect Day Tent staat in elk geval klaar om in de toekomst de draad weer op nemen!


Reacties

Triest: Conferentieoord ‘Abdij Rolduc’ is failliet — 2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.