Laurel & Hardy-zomer in Brussel

De Cinematek in Brussel vertoont deze zomer alle Hal Roach-films van Laurel en Hardy, Ze zijn begonnen in juni en het duurt nog tot eind augustus. In hun programmaboekje staat een opmerkelijke inleiding:

“Laurel en Hardy mogen dan samen met Charlie Chaplin en Marilyn Monroe de symbolen bij uitstek van de zevende kunst zijn, nog maar weinig mensen kennen echt hun films.”

De jongens en Marilyn Monroe in één adem genoemd! Dat is wat je noemt een ‘sweeping statement’.
De Cinematek is een afdeling van het Koninklijk Belgisch Filmarchief en als zodanig, als ik het wel heb, een zusterorganisatie van Filmmuseum ‘Eye’ in Amsterdam. Ik zou zeggen: goed voorbeeld doet goed volgen.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *