L&H expo in het GDI

gdi
Het Geoffrey Donaldson Instituut in Noord-Scharwoude heeft plannen voor een tentoonstelling over Laurel & Hardy. Het moet speciaal gaan over L&H in Europa. Openingsdatum:ergens in de tweede helft van augustus.

Het is niet uitgesloten dat in het kader van deze gebeurtenis een speciale uitgave van Blotto zal verschijnen.

Het GDI is een recent initiatief voor onderzoek naar de film in Nederland. Directeur is Egbert Barten, die niet onbekend is met ‘de jongens’. Hij heeft verscheidene conventies van de Perfect Day Tent bijgewoond en heeft in Blotto geschreven over de waardering van Laurel & Hardy door de filmkritiek in Nederland.

Geoffrey Donaldson was een Australiër die in Nederland woonde en werkte, geïnteresseeerd raakte in de geschiedenis van de zwijgende film in Nederland en deze totaal ondergesneeuwde periode weer tot leven bracht.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *