NSFF 2021 OOK ALS LIVE-STREAM

Over een maand vindt de vierde editie van het Nederlands Silent Film Festival (TICKETS) plaats. Deze editie, die ondanks alle maatregelen zeker doorgaat, is zowel live in de zaal als via een speciale livestream te volgen.

Tijdens NSFF 2021 zijn de laatste silent film restauraties en herontdekte scènes te bewonderen. Dat de silent film niet gaat over trage, knullige zwart-wit films bewijst ook deze editie weer, want Slapstick Saturday biedt dit jaar veel, heel veel Laurel & Hardy. Inclusief het grootste taart-gooi-gevecht dat ooit op film is vastgelegd én de film DETAINED (1924), een solofilm van Stan Laurel waar een herontdekte scène (gevonden in 2017 in Friesland!) aan is toegevoegd.

Ook hebben we de meest recente restauratie van THE LOST WORLD (1925), gebaseerd op het boek van Arthur Conan Doyle, een programma over de geschiedenis van de Italiaanse comedy door David Robinson, een ode aan de vorig jaar overleden animator Richard Williams en nog veel meer. Het festival wordt geopend op donderdag 7 januari met een unieke samenwerking tussen het NSFF en het Bristol Slapstick Festival, en duurt tot en met zondag 10 januari.

Gezien het beperkte aantal zitplaatsen en het feit dat de meeste bezoekers thuis via de livestream zullen kijken, maakt het NSFF een virtuele tour door het Nederland van honderd jaar geleden. Elk programma wordt voorafgegaan door een stedenfilm van de Nederlandse filmpionier en oprichter van Haghe Film, Willy Mullens.

Alle films worden live muzikaal begeleid door internationaal gerenommeerde musici, waaronder Daan van den Hurk, directeur van het Nederlands Silent Film Festival.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.