Laurel & Hardy op BluRay!

De 130ste geboortedag van Stan Laurel, 16 juni aanstaande, wordt de release date van negentien Laurel & Hardy-films op  vier blu-ray schijven en zes  dvd’s. De blu-ray’s hebben dezelfde inhoud als de dvd’s en zijn regiovrij!

Dit wordt een Amerikaanse uitgave. Alle films, ook de trailers en de audio interviews die extra zijn, hebben optionele ondertitels in het Engels. Geen andere talen.

Randy Skretvedt heeft een uitvoerige beschrijving gegeven van de nieuwe serie.Die is HIER te downloaden.


Reacties

Laurel & Hardy op BluRay! — 12 reacties

  1. Geweldig nieuws! Ik heb de diverse fragmenten op YouTube bekeken, en over het algemeen is het beeld een stuk beter dan bij de Vivendi-release van een paar jaar terug. In elk geval is het probleem van het in de breedte uitgerekte beeld bij Hog Wild opgelost. Wel jammer is dat Sons of the Desert toch weer nagenoeg dezelfde onscherpe en veel te lichte print is die ook in de Vivendi-box zit. Jammer dat dit niet gecorrigeerd is. De SOTD in de diverse Universal-uitgaven is vele malen beter. Begrijp ik trouwens goed dat The Battle of the Century de versie met het recent teruggevonden beeldmateriaal betreft? En wat voor schijfjes betreft het nu precies? De tekst heeft het over een uitgave op BluRay en DVD, maar op de verpakking staat 2K en 4K. Bij mijn weten is een gewone DVD zgn Standard Definition (in feite 1K) en een BluRay is High Definition (2K). Voor beelden in 4K heb je Utra HD BluRays nodig, maar die kun je alleen met een 4K BluRay speler afspelen, niet met een gewone.

    • The Battle moet wel de nieuwe uitgebreide versie zijn; er staat ‘bijna compleet’ omdat er nog steeds een stukje ontbreekt, ik meen uit de eerste akte of het begin van de 2e. Dat 2K/4K begrijp ik ook niet.

    • Ik denk nu dat de dvd’s en bluray’s worden getrokken van 2K en 4K transfers, dus vab 2K en 4K masters, dat is natuurlijk heel iet anders dan dat de blurays 4K zouden zijn of de dvd’s 2K. De bluray zu anders ook Ultra blueRay moeten heten, zoals je al zei.

  2. Zoiets vermoedde ik al. Net zoals er bij sommige series en films op dvd op de verpakking staat “remastered in high definition”. De dvd’s zelf zijn dan uiteraard geen high definition, omdat dit uit de aard der zaak niet kan. Overigens kan de dvd box al vooruit worden besteld op amazon.com. De DVD-versie kost $ 59,59 en de Blu Ray kost $ 79,95. Ik ga voor de laatste, dan blijft er tenminste nog iets van die high definition over ; )

  3. Jammer genoeg bij mijn weten alleen maar in Amerika te bestellen en niet in Europa, of heb ik het mis??

  4. Hij kost $ 59,99 alleen toen ik ‘m in februari bestelde werd er $ 6,48 aan verzendkosten gerekend. Wie ‘m nu op amazon bestelt is ruim $ 29 aan verzendkosten (en een “import fees deposit”) kwijt. Daar zit ‘m vermoedelijk het prijsverschil in.

  5. Ondertussen zijn er wat meer recensies te vinden van deze set, en de geluiden zijn niet onverdeeld positief. Bij het overzetten naar DVD en BluRay schijnt men iets te voortvarend de digitale beeldruisonderdrukker gehanteerd te hebben, resulterend in een verlies aan filmgrain en detail. Op het Home Theater Forum is in elk geval een verhitte discussie ontstaan: https://www.hometheaterforum.com/community/threads/a-few-words-about-%E2%84%A2-laurel-hardy-the-definitive-restorations-in-blu-ray.367630/

  6. Ik heb de box binnen en het meeste bekeken. Ik ben het geheel eens met de recensie en beschrijving op het hometheaterforum, de beeldkwaliteit valt erg tegen. Het is net of je door een dikke glasplaat naar de films zit te kijken. Het is niet scherp en het lijkt allemaal wat wazig alsof je naar een kopie van een kopie zit te kijken. Jammer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *