Stan en Ollie in Eindhoven

In januari wordt in Eindhoven voor de tweede keer het ‘Nederlands Silent Film Festival’gehouden. En zowaar: Laurel & Hardy zijn nu ook tot dit feest van de zwijgende film doorgedrongen! De jongens zitten wat verstopt in een zondagmiddagprogramma op 13 januari dat als titel heeft: ‘Bring Your Kids’. Filmhistorisch gezien chique filmkomieken als Charles Chaplin en Buster Keaton (echter ook Charley Chase!) zitten in het zaterdagavondprograma, maar onder de vlag ‘Neem je kinderen mee’ gaan de pareltjes Liberty, Wrong Again en Big Business schuil.

De kaartverkoop voor het NSFF (een lofwaardig initiatief van de internationaal ervaren silent film pianist Daan van den Hurk) is intussen gestart. Hier zijn tickets te bestellen. Maar u bent gewaarschuwd: het is zondagmiddag toegankelijk voor ‘kids’! Onder de 18 halve prijzen!

(Het idee dat Laurel & Hardy uitermate geschikt voor kinderen zijn, dateert uit de jaren na WO2 toen de matinee’s bij gebrek aan echte jeugdfilms werden volgeladen met de dikke en de dunne. Die waren tenminste toegelaten voor alle leeftijden.)

(Grappig: grote kans dat de film Stan & Ollie tijdens het NSFF in Eindhoven in de bioscoop draait.)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *