‘Atoll K’ gerestaureerd

We hebben al veel mooie restauraties te danken aan het British Film Institute en nu verschijnt binnenkort onder het BFI-label de definitieve versie van Atoll K, de zwanenzang van Laurel & Hardy uit 1951.

Beloofd wordt een 2K restauratie van de meest complete Engelstalige versie van deze historische Frans-Italiaanse coproductie, in High Definition op basis van originele 35mm nitraatelementen.De lengte is 98 minuten.

Veel extra’s, zoals solofilms van Laurel en van Hardy, waaronder een nieuw ontdekt filmpje van vier minuten (een ’split reel’) uit 1914, Mother’s Baby Boy met ‘Babe Hardy’ als moedersjongetje. Verder gerestaureerde versies van bekend documentair materiaal: Laurel and Hardy in Tynemouth, ook bekend als Grand Hotel uit 1932, Laurel and Hardy in Scotland (1947), Railway Birthday Party (1947) en Laurel and Hardy Return to the UK (1952). Het tachtig minuten lange interview (audio) van Arthur Friedman met Stan Laurel uit 1957 is ook in de extra’s opgenomen.

Veel ons bekende namen van ‘Sons’ of the Desert hebben meegewerkt aan deze editie van Atoll K en het begeleidende boekje, o.a. Chris Seguin, Guy Mitchell, David Wyatt en Norbert Aping.

Blu-ray en DVD in 1 doosje voor £13,61 –  verwacht 26 november.


Reacties

‘Atoll K’ gerestaureerd — 3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *