Vertoning van ‘Ladroni’

Groot succes in Italië.

Op de avond van 6 oktober jongstleden was het zo ver. De vertoning van ‘Ladroni’, de Italiaanse versie van Night Owls. Onze redactie ontving een verslag uit Italië.

De vertoning van de film was een succes, de zaal zat vol en het publiek lachte. Er werd zelfs gekozen om de film twee keer te presenteren tijdens het prestigieuze Pordenone Silent Film Festival. De eerste keer op de avond van 6 oktober en de volgende keer op de ochtend van 8 oktober. Het nieuws van de ontdekking van het stukje (zwijgende) nitraat negatief film van Ladroni is in heel Italië en daarbuiten rond gegaan. Er zijn zeer veel reacties op geweest, die succes wensen met het herstel van de film. Dit belooft veel goeds en stimuleert de ontdekkers om meer onderzoek te blijven doen. Hun belangrijkste missie is om zelfs maar een enkel fragment van ‘Muraglie” (de Italiaanse versie van Pardon Us) te vinden. Hiervoor wordt naarstig gezocht in de archieven, filmbibliotheken en bij verzamelaars in Italië en in het buitenland. Laten we hopen dat hier nog een vervolg op komt.

Wilt u gedeelte van het programma zelf zien? Dat kan via de volgende link: Festival moments #2 | Venerdì 7 ottobre | Le Giornate del Cinema Muto 2022 – YouTubeGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *