Een voorpremière

Gisteravond draaide Stan & Ollie voor het eerst in Nederland, en wel in het filmhuis van Hilversum. Het was een voorpremière die behoorlijk veel bezoekers trok, onder wie—we hebben ze niet geteld—een stuk of vijfien ‘Sons’ van heinde en verre.

De film is met aandacht, toewijding en liefde voor Laurel & Hardy gemaakt. Het verhaal speelt tijdens hun laatste, moeilijk verlopende tournee in Engeland, maar begint met een ‘flashback’ naar 1937 als Way Out West in de studio van Hal Roach wordt gemaakt. Het einde van de film herinnert ook aan WOW.

Het zal een feest zijn als straks op 7 januari zowel Stan & Ollie als Way Out West in één programma in Tuschinski zal worden vertoond. De eerste film van deze ‘double bill’ is de aandoenlijke geschiedenis van twee mannen die jarenlang hebben samengewerkt en pas in hun nadagen beseffen hoezeer ze op elkaar zijn aangewezen en aan elkaar verbonden zijn, ook persoonlijk, buiten hun professionale leven om. Ja, het gaat over komieken, maar het is geen komedie, ook al wordt vaak een  glimlach getoverd.

Voor de schaterlach moet je bij Way Out West zijn, na de pauze.  Maar kom wel op tijd, want Stan & Ollie mag je niet missen. Het leven is niet altijd een lolletje. 😏


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.