The Cuckoo Song

Het carillon van de Kathedraal in Cobh.

Tijdens de tweede dag van de 14-de Europese Laurel & Hardy Conventie werd de “Cuckoo Song” op het carillon van de kathedraal in Cobh gespeeld. Het is exact 70 jaar geleden dat dit ook werd gedaan. Een moment om stil bij staan voor alle conventiegangers.

Voor de inwoners van Cobh was 9 september 1953 een dag om nooit te vergeten. Laurel & Hardy kwamen op deze dag per boot in de Ierse plaats Cobh aan. De kade stond vol met mensen en de “Cuckoo Song” werd door de plaatselijke beiaardier op het carillon van de kathedraal gespeeld. Het klonk over de gehele stad. Stan zei later dat hij deze dag nooit zou vergeten, zolang hij zou leven. Het was nu de zoon van de oorspronkelijke beiaardier die het carillon bespeelde.

Eerder op deze dag werd in het Cobh Heritage Centre een plaket onthuld ter nagedachtenis dat de jongens 70 jaar geleden in Cobh aan wal kwamen.

 


Reacties

The Cuckoo Song — 2 reacties

  1. Net als in de vorige mail kan ik niet op de “playknop” drukken. Ligt dit aan mijn browser of is er geen video of audio gepost?

    Mvg
    Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *