Kink in de kabel

Geen 35mm projector meer.

The Movies is weer heropend. De “thuisbasis” van onze Leuke Middagen. Sinds afgelopen maandag komt het publiek weer naar films kijken in de vernieuwde bioscoop. We schreven hierover al eerder en het heeft ook uitgebreid in de pers gestaan. Prachtig nieuws! Maar is alles nu koek en ei? Neen, helaas niet.

In The Movies is er nu een moderne klimaatinstallatie aanwezig. De aannemer was voornemens deze op het dak te plaatsen, maar daar gaf de Gemeente Amsterdam geen toestemming voor. De aannemer is toen uitgeweken naar de projectieruimte. Deze is door de aanwezigheid van de klimaatinstallatie nu een stuk kleiner geworden. Dermate kleiner dat er helaas geen ruimte meer aanwezig is om de 35mm projector terug te plaatsen. Een vervelende verrassing voor een ieder. De kans dat er ooit weer een 35mm projector in The Movies aanwezig zal zijn is zeer klein. De directie van The Movies betreurt de situatie. Momenteel wordt er door het bestuur van de Perfect Day Tent en de directie van The Movies gekeken wat de mogelijkheden zijn voor een alternatief. We houden u vanzelfsprekend op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.


Reacties

Kink in de kabel — 6 reacties

  1. Wat jammer. Maar misschien is er een kleinere 35mm projector of een draagbare 35mm projector nog een optie ?

  2. Dit is inderdaad een tegenslag ! dan moeten we met de tijd mee en vanaf dvd projecteren , misschien de oplossing ! mvg . Eric .

    • Wie met de tijd mee wil projecteert vanaf DCP (Digital Cinema Package), een dvd heeft een veel te lage resolutie (veel lager ook dan 35 mm) om op een groot scherm in goed beeld te resulteren.

    • Dat is juist niet wat we willen. Alleen 35mm films draaien op 35mm. Daar we een groot aantal films hebben op 35mm willen we dit blijven doen.

  3. Dat is zeker zeer jammer,wat is nu mooier dan Laurel en Hardy op 35mm film te bekijken. Misschien toch een overweging om het inderdaad misschien een draagbare projector in te zetten, FP3 of zo. DVD is voor in huiskamer.

    • Helaas zullen er dan geen hoofdfilms meer gedraaid kunnen worden. Mits de hoofdfilm in 2 delen vertoont kunnen worden. Een hoofdfilm is vaak te groot voor spoelen voor een draagbare projector.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *