Nieuwe restauraties gepresenteerd in Amerika

egyptianMorgen begint in ‘The Egyptian’ in Hollywwod en het ‘Aero Theatre’ in  Santa Monica een driedaagse presentatie van gerestaureerde films van Laurel & Hardy. Het is de bedoeling dat de films in de komende jaren een roulement krijgen in gewone Amerikaanse bioscopen. Filmarchivist Jeff Joseph heeft de rechten verworven voor een periode van tien jaar.
De restauraties, die geheel los staan van de restauraties die in de jaren ’90 zijn uitgevoerd in Europa door de Kirch Gruppe, zijn en worden uitgevoerd in samenwerking tussen het ‘UCLA Filmarchief’ in Los Angeles en de ‘Library of Congress’ in Washington.
Tot dusver zijn een dozijn korte films en twee features (Way Out West en The Flying Deuces, Sons of the Desert is in behandeling) in oude glorie hersteld en geconserveerd. Het geld komt van giften van particulieren via crowdfunding.

Klik hier voor een artkel over het project door Susan King (Los Ageles Times)

Klik hier voor het programma.

Klik hier voor een vergelijking oud/nieuw van Their First Mistake

Klik hier voor een vergelijking voor en na van Me and my Pal


Reacties

Nieuwe restauraties gepresenteerd in Amerika — 2 reacties

  1. Daar is nu nog geen sprake van. Bovendien, de rechten liggen verdeeld voor Amerika en Europa. Gelukkig hebben we hier een mooie uitgave op DVD van gerestaureerde L&H-films. Weliswaar niet op BlueRay, maar je lacht er niet minder om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *